Total Cleaning Products heeft oog voor het milieu

OOG VOOR HET MILIEU

Verantwoord ondernemen staat bij Total Cleaning Products hoog in het vaandel. Onze producten voldoen aan alle gestelde eisen en normen die in Nederland gesteld zijn. Wij proberen zo veel mogelijk producten te voeren die het Ecolabel dragen.

Over het Eco label

Het Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Producten met het Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van: grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakking.

Satino Black = 100% Recycled

Satino Black is als enige hygiënepapier ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd omdat het aantoonbaar met 100% mens- en milieuveilige hulpstoffen wordt gemaakt. In het CO2-neutrale productieproces wordt uitsluitend groene energie gebruikt. Het FSC® recycled keurmerk garandeert 100% inzet van oud papier als grondstof en het Europese Ecolabel erkent onze duurzame productieprocessen.

 

Geringe milieubelasting van HDPE

HDPE is een van de meest duurzame kunststoffen die gemaakt worden. Het heeft een hoge scheurweerstand en een hoge treksterkte gecombineerd met een geringe milieubelasting. Wij hebben een ruim assortiment van afvalzakken die zijn gemaakt van HDPE.

Volgens strenge HACCP-normen

Onze Dr. Schnell keukenreinigers voldoen aan de HACCP-normen en hebben daardoor geen negatieve inwerking op de te bereiden voeding. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Hierbij wordt streng gelet op schadelijke stoffen zoals dioxines en zware metalen.